Fine Art

Naast fotografie is onze specialiteit het maken van hoogwaardige reproducties, bijvoorbeeld voor musea, overheidsinstellingen, galeries en kunstenaars die hun schilderij, ets, aquarel of foto door ons laten verzorgen en archiveren.

Het reproduceren doen wij in eigen beheer en kan ook op locatie, hierbij doen we er alles aan om de kleuren vanaf het eerste stadium te waarborgen. Het is mogelijk om 1 op 1 reproducties te maken tot een breedte van 1.60 m en in samenspraak kan, door de juiste keuze papier of canvas, het resultaat zo dicht mogelijk bij het origineel komen.

Wij adviseren u graag.

Digigraphie


Sinds 2011 is Gijs Moonen lid van Digigraphie als fotografisch kunstenaar en met zijn printlab.

Door de komst van de professionele Epson grootformaatprinters en de introductie van de zogenaamde digitale FineArt papieren, leggen fotografen, kunstenaars en andere creatievelingen zich in de afgelopen jaren steeds vaker toe op het maken van digitale kunstwerken en -reproducties. Door de wijde verkrijgbaarheid van deze printers en dit papier is er echter een soort van wildgroei ontstaan aan bedrijven die zogenaamde Fine Art prints maken.

Met dit laatste gegeven in het achterhoofd besloot Epson eind 2003 om het Digigraphie programma op te richten. Het is mogelijk om lid van het Digigraphie-programma te worden, als met Fine Art prints maakt, die voldoen aan de volgende criteria:

  • Geprint op een professionele Epson Stylus Pro machine, met originele Epson Ultra Chrome inkten.
  • Op een door Digigraphie gecertificeerd papier
  • Voorzien van een oplagenummer, certificaat en Digigraphie-waarmerk

Een lid van Digigraphie moet op regelmatige basis een proeve van bekwaamheid overleggen aan de Digigraphie-commissie. Hiermee is Digigraphie verworden tot één van de manieren om je te profileren als een echte Expert op Fine Art gebied.

Digigraphie website

Gecertificeerd studio


Fine Art papier leverancier Hahnemühle certificeerd printstudio's die de hoogste kwaliteit nastreven en daarmee de kwaliteit van het papier ten volle benutten. De certificerings eisen zijn streng maar bieden de studio uit de eerste hand informatie en ondersteuning voor het behouden van de kwaliteit.

De consitente kwaliteit maakt dat Gijs Moonen graag werkt met de papiersoorten van Hahnemüle.

Hahnemühle website